Sanasto

Argentiinalaisessa tangossa keskustellaan paljon espanjankielisillä termeillä. Tässä muutama termi, joilla pääset jo hyvin alkuun!

Abrazohalaus, syliote. Tangon perimmäinen ominaisuus, jossa pari tanssi lähekkäin, usein poski poskea vasten.

Barridapyyhkäisy. Nimensä mukaisesti jalalla tehdään pyyhkäisevä liike, jolla voidaan siirtää parin jalkaa.

Boleo”heitto”. Boleoita tekee yleensä seuraaja koristellakseen tanssia heittämällä jalan nopeasti takanaan pitäen polvet yhdessä. Jalka voi pysyä myös lattian tasolla, jolloin se piirtää terävän puoliympyräkuvion.

Calesitakaruselli. Viejä ottaa seuraajan tasapainon haltuunsa ja pyörii naisen akselin ympäri, seuraajan seistessä yhdellä jalalla (toisella jalalla voidaan tehdä koristeluja).

Cortinalyhyt paussi. Cortina tulee vastaan tangon tanssi-illoissa eli milongassa. Cortinalla ilmoitetaan tandan päättyneen ja paria vaihdetaan cortinan aikana.

Cruzadaristi. Eräs tangoaskel, jossa seuraaja laittaa jalkansa ristiin.

Ganchokoukku. Seuraaja voidaan ohjata tekemään koukun viejän jalkojen väliin. Gancho tehdään yleensä hyvin nopealla, terävällä liikkeellä.

Girokäännös. Sarja käännöksiä yleensä viejän ympäri.

Milongamilonga. Milongalla on kaksi tarkoitusta: se voi olla tanssilaji, joka on leikittelevä ja nopeampi versio tangosta. Milonga on myös tanssi-iltatapahtuma, jonne pukeudutaan tyylikkäästi ja tanssitaan parin kanssa yhden tandan (ks. alla) verran. Milongassa voit kokea argentiinalaisen tangon syvimmän olemuksen. Milongoja järjestetään ympäri maailmaa.

Ocho –  kahdeksan. Ocho on askelkuvio, jossa toinen (yleensä seuraaja) tai molemmat pareista astuvat kahdeksikon muotoisella radalla.

Paradapysähdys. Viejä pysäyttää seuraajan jalallaan.

Sandwich (mordida) – sandwich. Toisen partnerin jalka on tiiviisti toisen parin jalkojen välissä, ”sämpylämäisesti”.

Tandatanda. Tanda koostuu yleensä 3 – 4:stä tangokappaleesta, jonka aikana tanssitaan saman parin kanssa, tulkiten musiikkia improvisoidusti eri askelkuvioilla.

Kurssi-info

QR Code Business Card